Sarjan voitto valkoisille

Seitsemäs ottelu tarjosi kunnolla draamaa ja jännitystä, kun sarjan voitosta taisteltiin tosissaan. Punainen joukkue johti parhaimmillaan viidellä maalilla, mutta valkoinen nousi kuilun partaalta voittoon maalein 8-9 (1-1, 5-2, 2-6).

Ensimmäiseen erään molemmat osuivat vain kerran. Punaisten maalista vastasi Konsta Haukkala ja valkoisten tasoituksesta Joona Kajaala. Toiseen erään maalihanat avautuivat kunnolla. Ensin Haukkala painoi maaliin kenttämestarin erikoisen ja pian Juuso Keskinen lisäsi johtoa. Riku Hakanen teki valkoisille kavennuksen, mutta neljä minuuttia ennen erän loppua olivat lukemat 5-2 Jukkis Pelto-Arvon ja Haukkalan maalien jälkeen. Erään nähtiin vielä punaisten jäähy, josta Karjanlahden veljekset rankaisivat, ja Keskisen läpiajo, jonka myötä lukemat 6-3:een.

Kolmannessa erässä punaiset olivat jo vahvasti kiinni voitossa, kun Keskinen ja Alexander Nyman kasvattivat johdon viiteen. Valkoiset kuitenkin kirivät maali maalilta lähemmäs ja lopulta sankariksi nousi Kajaala, joka tasoitti pelin ajassa 57.23 ja minuutti ennen loppua painoi voittomaaliksi jääneen yhdeksännen osuman. Näin sarja meni valkoisten nimiin. Sarjan voitosta joukkue lunastaa ikuisen kunnian lisäksi Seinäjoen Puutarhan tuotekassit sekä ruokailun Pizzeria Piikissä.

Hattutempun iskivät Hakanen, Haukkala, Kajaala ja Keskinen. Hattutemput sponsoroi TMK. Alman jäätelökioskin parhaat pelaajat olivat Kajaala ja hyvin maalilla esiintynyt Jarno Ihme.

5L9A6538

Sarjan pistepörssin sekä syöttöpörssin voiton vei nimiinsä Sami Koski tehoin 4+14. Kakkospaikalle ylsi Eero Karjanlahti (9+4) ja maalipörssin voitti Didrik Lillas 10 osumalla.

Aiemmin luvattiin julkistaa kaksi isoa jatkosopimusta, ja lupaus lunastettiin. Konsta Haukkala ja Juuso Keskinen nähdään punaisessa nutussa myös ainakin kahden seuraavan kauden ajan. Molempien sopimukset ovat mallia 2+1. Haukkalalle ensi kausi on jo seitsemäs liigassa, Keskiselle kahdeksas. Molemmat ovat kuuluneet jo pitkään joukkueen ykköshevosiin ja ovat tärkeässä roolissa, kun tulevina vuosina pelataan pitkä kevät liigapelien merkeissä.